Geld besparen, dat is wat allemaal wel willen. Met de toenemende energieprijzen en inflatie is het een slimme keuze om je vaste lasten onder de loep te nemen. In dit artikel krijg onze gouden tips + een gratis cadeau als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief: Namelijk een excel-sheet die precies uitrekent wat je per maand overhoudt. Een superhandig overzicht zodat je exacte in en uitgaven weet.

1. Orde Scheppen: Maandlasten verlagen door een overzicht te maken

Om je maandlasten te verlagen moet je weten wat er binnen komt en wat er uitgaat. Heb je inmiddels ons in-uitgaven tools gedownload? Zo niet dan kun je ook je in en uitgaven met pen en papier noteren en een rekenmachine gebruiken. Voorbeelden van inkomsten:

  • Salaris/uitkering
  • Toeslagen
  • Vakantiegeld
  • Extra inkomsten

Nu je weet wat er binnenkomt, gaan we kijken naar de uitgaven. We hebben allemaal te maken met vaste lasten die maandelijks terugkomen.  Denk hierbij aan

  • Huur/Hypotheek
  • Energierekening
  • Verzekeringen
  • Abonnementen
  • Extra uitgaven

Extra uitgaven kunnen zijn; Goede doelen, loterijen etc. Het handige aan het excel-bestand is dat je extra kolommen kunt toevoegen waar je extra inkomsten kunnen noteren. Het bestand rekent precies uit wat je aan het einde van de maand overhoudt. Handig toch?

Oke! nu we weten wat er in en uitgaat gaan we verder met tip nummer 2

2. Maandlasten verlagen door te besparen op maandkosten

Op de hypotheek en huur kun je vaak niet zo snel besparen. Wel zou je kunnen besparen op andere vaste lasten. Denk hierbij aan je Internet Abonnement. Misschien betaal je momenteel 75 euro voor je Internet en TV. Het komt regelmatig voor dat je voor hetzelfde internetpakket bij een andere provider maar 45 euro betaalt. Begin daarom alvast met Internet Vergelijken en bespaar je eerste 30 euro. Heb je een goedwerkende telefoon? Je kunt er ook voor kiezen om iets langer met je huidige telefoon te doen, en bijvoorbeeld een sim only abonnement afsluiten. Hier kun je direct Sim Only Vergelijken

Als je al je abonnementen bekijkt, kun je kijken of je deze wel of niet nodig hebt. Misschien kun je een abonnement verlagen waardoor je dus maandelijks minder hoeft uit te geven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mis geen cadeau!

Ontvang éen keer per maand alle Welkomstcadeau’s van alle internetproviders in je mail. Met welk cadeau stap jij over?