Overstappen zonder zorgen

Steeds meer mensen stappen over van provider. Een deel van de consumenten doet dit zelfs jaarlijks, om zo gebruik te maken van interessante aanbiedingen. 

Door over te stappen kun je wel tot 250 euro per jaar besparen. Vanwege de concurrentie wordt internet en tv steeds goedkoper. Maar goedkoper is niet altijd beter, kwaliteit is net zo belangrijk, al dan niet belangrijker.

Je elke avond frustreren over traag internet zijn die paar euro meer wel waard. Naast besparen is traag internet een van de meest voorkomende redenen om over te stappen van provider.

traag internet overstappen van provider

Belangrijk bij Overstappen

Wat is belangrijk om te weten als je wilt overstappen van provider? Waar hou je rekening mee? Op deze pagina bespreken we hoe overstappen werkt, en wat belangrijk is om rekening mee te houden. 

Overstappenvanprovider.nl onderzoekt, test en vergelijkt diverse providers en helpt jouw als consument de juiste keuze te maken. Op onze Internet & TV pagina vind je meer informatie over de providers

Hoe werkt overstappen Alles-in-1

Kijkt u veel tv, dan is een internet abonnement met tv de meest voor de hand liggende optie. Wilt u ook bellen via de vaste telefoon dan is het alles-in-1 pakket de juiste keuze. 

Kijkt u weinig tot geen tv? Dan is het ook mogelijk om internet zonder tv te bestellen. Je kunt dan overstappen naar kpn maar ook het redelijk nieuwe T-mobile thuis bieden deze optie aan.

hoe werkt overstappen alles in 1

Een overzicht van internetabonnementen:

 •  Alles-in-1-pakket.
 • Internet en TV.
 • Internet zonder TV

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Naast de mogelijkheden kun je bij al deze pakketten kiezen hoe snel je internet wilt hebben, dit varieert van 20, 50, 100 en 1000mb.

♥ Supertip:Doe van te voren een postcodecheck om te checken welke snelheid er mogelijk is op jouw adres. Als er maar 35mb mogelijk is, dan is het onnodig om een abonnement van 100mb af te sluiten.

welke internetsnelheid heb ik nodig overzicht

Internetaanbieders kpn en t-mobile thuis zijn momenteel landelijk steeds meer glasvezelverbinding aan het uitzetten, zij bieden ook een glasvezel postcodecheck aan. Als je bijvoorbeeld wilt overstappen naar ziggo dan maak je gebruik van het kabelnetwerk

Hoe werkt overstappen van provider?

Hoe werkt overstappen?

De eerste stap om over te stappen is door op zoek te gaan naar een provider die bij je past. Elke internetprovider heeft zo zijn eigen aantrekkelijke pakketten. Bekijk hier alle actuele acties:

 1. www.kpn.nl
 2. www.t-mobilethuis.nl
 3. www.ziggo.nl

♥ Supertip: Wist je dat kpn regelmatig acties heeft waarbij je een Philips Smart TV krijgt bij een internetabonnement?

Online overstapservice van provider

Nadat je op de pagina internet vergelijken jouw provider hebt gekozen, kun je direct door naar de website van jouw gekozen internetprovider. Vervolgens kies je jouw abonnement en doorloop je het bestelproces. 

Let op: hier kun je aangeven dat je wilt overstappen. Je kunt dit herkennen als er staat “overstapservice”. Houd je huidige klantgegevens bij de hand. Internet aanbieders vragen vaak om een klantnummer zodat ze de overstapservice kunnen koppelen aan jouw huidige abonnement.

 1. Je kiest het pakket dat bij je past en doet de postcodecheck.
 2. Vink aan of je ook gebruik maakt van dezelfde mobiele provider voor extra korting
 3. Kies de internetsnelheid die je graag wilt hebben. (Welke internetsnelheid heb ik nodig?)
 4. Kies extra opties zoals tv, extra zenders en/of vastbellen
 5. Je geeft aan dat je overstapservice wilt, en vult je gegevens in
 6. Je rond de bestelling af en krijgt een bevestigingsmail

Bij het invullen van de overstapservice geef je de datum aan waarop je huidige abonnement stopt. Weet je dit niet zeker? Bel dan met de klantenservice om te vragen wanneer je abonnement eindigt.

 

Hieronder een voorbeeld van Overstappen naar T-mobile Thuis

hoe werkt overstappen bij tmobile thuis
Voorbeeld van een overstap aanvraag

Automatisch overstappen

Als je gaat overstappen, geeft het systeem automatisch aan dat je vanaf volgende maand diensten kan gaan ontvangen. Dit vanwege de opzegtermijn van 30 dagen.

Na je aanvraag ontvang je een e-mail van de provider dat de bestelling goed ontvangen is. Tevens krijg je dezelfde dag, of een aantal dagen later een opzegbericht van je huidige provider. Overstappen van ziggo naar kpn blog

De overstapservice: Hoe werkt overstappen en Waarom is het belangrijk. videouitleg:

 

Waarom zou je overstappen?

De meest voorkomende reden dat consumenten willen weten hoe overstappen werkt is vanwege de snelheid van internet. Naast de snelheid vinden consumenten ook een goedkopere provider belangrijk. Maar een goede service is ook niet onbelangrijk.

Tips bij het overstappen

Als je bijvoorbeeld binnen je contractsduur wilt overstappen dan krijg je te maken met een afkoopsom, dat is niet iets waar je op zit te wachten.

*Controleer altijd de duur van je contract. Overstapservice kijkt niet naar je contract en zal altijd de overstap goedkeuren. Je bent zelf verantwoordelijk om te kijken hoelang het contract van kracht is.

overstappen van provider

Valt het contract inmiddels buiten de contractsduur, dan kun je zorgeloos overstappen. De looptijd van een contract wordt meestal aangegaan voor de duur van 1 jaar.

Overstapservice Kpn, Ziggo en T-mobile

Alle providers; kpn, ziggo, t-mobile werken samen met COIN. Een systeem dat overstapservice regelt zodat je nooit zonder internet komt en waarbij je dubbele kosten per maand voorkomt.

Wat kost veranderen van provider?

Overstapservice is een gratis service. Echter stap je over binnen je contractsperiode dan betaal je een afkoopsom van de maanden dat nog openstaat. Internetproviders als kpn, ziggo en t-mobile tgeven modem en tv box ter bruikleen, deze dien je ten alle tijden terug te sturen. Doe je dit niet dan kan dat al gauw 100 en euro’s kosten.

1x per maand de beste deals

Ontvang 1x per maand een overzicht van cadeaus bij Overstappen Van Provider.  Zo ben je als eerste op de hoogte van overstap acties.