Wat is een WiFi Punt?

Wat is WiFi Plus

Je hebt het wel eens voorbij zien komen, als je een internetabonnement wilt afsluiten, wordt er gevraagd of je een wifi punt erbij wilt bestellen. Bij sommige internetproviders krijg je ze als een cadeau bij overstappen. Een wifi punt is een klein apparaat wat samenwerkt met je modem. Hierdoor heb je een groter en sterker wifi-netwerk in en rondom je huis.

WifiPlus: Verlengstuk van het modem

Het wifi punt kun je zien als een verlengstuk van je modem. Dit is vooral handig als in een huis woont met een groot oppervlakte, als het modem aan het ene kant van het huis staat, en je kantoor aan de andere kant van het huis, dan is een wifi punt geen overbodige luxe, vooral niet nu steeds meer mensen vanuit huis werken.

Waar je voorheen een streepje aan wifi had, met een wifi punt heb je weer vol bereik! Zo’n Wifipunt is heel erg fijn als je regelmatig problemen met je wifi ervaart. Als je bereik op zolder niet goed is, of als je met meerdere bewoners op de wifi verbonden bent. Door het plaatsen van een Wifi Punt voorkom je een hoop frustratie.

Wifipunt van T-mobile Thuis

Voor Wifi Plus heb je een stopcontact en het modem nodig waarmee je wilt verbinden. De Wifi punten van T-mobile zijn Accesspoints, dit werkt beter dan een versterker. Door Mesh Technologie zorg je voor een stabiele wifi snelheid binnen je huis. Je kunt bij ons T-mobile thuis pakketten vergelijken en meteen een WifiPunt bijbestellen. Ben je al klant bij T-mobile? Dan kun je via t-mobile thuis een wifi punt bestellen.

Wat kost een Wifi Punt?

Zoals eerder vermeld, kun je een wifi punt gratis krijgen als je gaat overstappen van provider. Je kunt bij ons het voordeligste internet vergelijken en je ziet ook direct de actuele acties, bijvoorbeeld met Wifipunt cadeau. In andere gevallen, bijvoorbeeld bij T-mobile betaal je per Wifi Punt 2,50 per maand, je hebt het wifi punt dan in bruikleen. Je kunt bij T-mobile een wifi punt 30 dagen gratis uitproberen, bevalt de wifipunt niet, dan stuur je hem gewoon terug.

KPN en Ziggo

De andere internetproviders, kpn en ziggo maken gebruik van een andere technologie. Ziggo heeft Smart WifiBooster en KPN heeft SuperWifi, een abonnement is niet mogelijk, je koopt het apparaat. Een nadeel hiervan is dat ze behoorlijk aan de hoge prijs zijn, het voordeel is dan wel dat ie van jou is. Momenteel biedt kpn gratis superwifi bij een abonnement.

Welke Internetprovider kan ik kiezen?

Welke Internetprovider kan ik kiezen?

Als je wilt weten welke internetprovider je kunt kiezen dan is het enige wat je nodig hebt je postcode. Maandelijks vergelijken duizenden mensen via de internet vergelijker welke provider er op hun adres beschikbaar is. Niet iedere internetaanbieder biedt internet aan op jouw adres. Dit is afhankelijk van de buurt waar je woont. In het schema hieronder kun je jouw postcode invullen en zie je direct welke internetprovider keuze je hebt.

welke internetprovider kan ik kiezen

De beste provider kiezen

Naast de aangeboden internetproviders kun je ook zien wat voor soort internetverbinding mogelijk is. Zo kan er op jouw adres glasvezel, adsl of Kabelinternet mogelijk zijn. Ook de snelheid wordt bepaald door het adres waar je woont. Op de website van de internetaanbieder zie je direct hoeveel mbit/s mogelijk is.

beste internetproviders overzicht

Internet Providers vergelijken

De keuzes zijn eindeloos, tegenwoordig zijn er steeds meer providers en is het soms lastig om te kiezen voor de juiste provider. Hieronder vind je een overzicht van de beste providers van Nederland. Door internet te vergelijken is het makkelijker om je keuze te maken.

internet tv pakket kiezen

Verschillende keuzes

Als je bijvoorbeeld voor glasvezel wilt kiezen dan biedt niet elke internetprovider dit aan. De keuze om een provider te kiezen wordt dan minder. Maakt het soort internetverbinding niet uit dan heb je meer opties om je keuze op te baseren. Ook is het afhankelijke van welke internetsnelheid je nodig hebt.

overzicht van providers

Wat vind je belangrijk?

Op sommige adressen is maar max 50 Mbit/s mogelijk. Je zou dan je keuze kunnen aanpassen op wat voor snelheden er beschikbaar zijn op je adres. Welke internetprovider je kunt kiezen hangt dus van meerdere factoren af. Daarnaast heb je ook te maken met persoonlijke ervaringen of je wel of niet wilt aansluiten bij de provider in kwestie. Sommige vinden kwaliteit belangrijk, weer iemand anders de prijs. Op de pagina internetproviders vind je alle aanbieders van internet en zie je waar welke provider in uitblinkt.

Hier een filmpje van de consumentenbond over Alles-in-1-pakketten

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

Welke internetsnelheid heb ik nodig?

De internetsnelheid die je nodig hebt is afhankelijk van meerdere factoren. Tegenwoordig werken veel mensen vanuit huis en moeten daardoor urenlang gebruik maken van het internet.

Welke internetsnelheid heb ik écht nodig?

Daarnaast wordt online gamen ook steeds populairder. Iedereen in het gezin heeft wel een apparaat waarop je internet kunt streamen. Films kijken, youtube bezoeken, en muziek luisteren.

internetsnelheid glasvezel

Internetsnelheid thuis

De vraag naar een stabiele en snelle internetverbinding neemt toe. Terwijl je een film kijkt, wil je dat andere gezinsleden ook ongelimiteerd kunnen internetten. In de praktijk komt het regelmatig voor dat het internet hierdoor trager wordt, gaat haperen of zelfs uitvalt.

Veel mensen vragen daarom ook: welke internet snelheid heb ik nodig? In dit artikel gaan we hier dieper op in en weet je precies welke internetsnelheid het beste bij jouw situatie past.

internetsnelheid verbeteren

Soorten Internetverbindingen

Als je een internet abonnement afsluit heb je doorgaans 4 keuzes:

  1. Glasvezel
  2. Adsl
  3. Kabel
  4. Wifi (4 of 5 G)

De keuzes die je hebt worden bepaald door het adres waar je woont. Overstappen naar Glasvezel is niet op elk adres mogelijk en op sommige adressen kan er maar een X aantal Mbit/s worden “getapt”. Ook een kabelverbinding is niet op elk adres beschikbaar. Via onze pagina Internet Vergelijken kun je direct zien wat er beschikbaar is op jouw adres.

internetsnelheid online gamen

Snelheid bij Online gamen, 4 K TV

Hoe meer personen er gebruik maken van internet hoe meer Mbit/s je nodig hebt. Daarnaast spelen ook andere factoren een grote rol; Wat doe je op het internet. Bezoek je alleen webpagina’s, of kijk je juist veel films? Nu er geen analoge televisie meer bestaat, gaat ook televisie kijken via het internet.

Een veel voorkomend probleem is dat het beeld gaat haperen bij een slechte, onstabiele internetverbinding. Vaak kun je dit probleem verhelpen door het aantal Mbit/s te verhogen. (Dit brengt wel extra kosten met zich mee) Helpt dit niet, dan is overstappen naar een andere provider een optie. De snelheid voor online gamen en 4k dien je minimaal 30 Mbit/s aan internetsnelheid te hebben.

netflix internetsnelheid nodig

Maar welke internetsnelheid heb je echt nodig? Hier een filmpje van XS4ALL waar je precies uitgelegd krijgt welke snelheid jij nodig hebt. Er wordt gekeken of je in HD of 4K tv kijkt etc.

Heb ik 50, 100, 200 of 1000 Mbit/s aan snelheid Nodig?

Hier een overzicht van gezinssamenstellingen en het aantal Mbit/s je nodig hebt:

Tot 50 Mbit/s: Goede snelheid voor 1 a 2 gebruikers

Woon je alleen of met zijn tweeën en gebruik je internet af en toe? Dan is deze snelheid voldoende om te e-mailen, social media te gebruiken en te internetbankieren. Ook kun je tv kijken met een apparaat of een serie kijken.

Tot 100 Mbit/s: stabiele internetverbinding

Met deze internetsnelheid kun je tv streamen op meerdere televisies en tegelijkertijd mailen, appen, netflixen en muziek luisteren. Handig als je een gezin hebt met meerdere kinderen.

Tot 200 Mbit/s: Supersnel voor het hele gezin

Wilt iedereen zonder gedoe netflixen, gamen of vergader je veel via teams of zoom. Dan is 200mbit/s ideaal. Als je een 4K tv hebt kun je zonder haperingen ongestoord van je favoriete film of serie genieten. Ook kun je grote bestanden downloaden.

1 Gbit/s: no limits fast internet

Voor gebruikers die hoge eisen stellen aan hun internet. Is dit de meest slimme keuze. Ongekend, zeer snel grote bestanden downloaden en uploaden. Tegelijkertijd met meerdere apparaten streamen, gamen en televisie kijken.  Deze internetverbinding werkt op kpn glasvezel maar ook ziggo’s kabelverbinding. En met als nieuwkomer nu ook T-Mobile Thuis Glasvezel.

 

Nu er in steeds meer steden glasvezel wordt aangelegd, is overstappen naar glasvezel een slimme zet.

welke internetsnelheid heb ik nodig

Je snelheid verbeteren door Wifi Punten

Een andere optie om je snelheid te verbeteren in en rond je huis is door een wifi punt aan te schaffen. Stel je hebt een huis van 8 a 9 meter lang en je modem bevind zich aan de andere kant van het huis dan kan dat effect hebben op de internetsnelheid. Je zou dan een Wifi punt kunnen gebruiken om de verbinding versterkt door te sturen naar het wifipunt.

Wist je dat door wifi de snelheid van je internet met 1/3 wordt verminderd? De reden hiervoor heeft met meerdere factoren te maken. Namelijk de dikte van je muren, de afstand tussen de laptop en je modem. Staat je modem vlakbij een elektrisch apparaat zoals een koelkast of tv.

Door je modem vlak naast andere apparatuur te zetten kan dit de snelheid verstoren. Het beste is om je modem op een open plek te zetten zodat de wifi vrij doorgestuurd kan worden. Je kunt je tv of pc via wifi kijken als je een goede internetsnelheid hebt, echter wordt het altijd aangeraden om je tv en pc te verbinden met een kabel.

Dan wordt vanuit de internetprovider gegarandeerd dat je de snelheid krijgt die ze aanbieden. Naast apparatuur is de omgeving ook niet onbelangrijk. Stel dat je veel buren hebt en iedereen heeft een verbinding aan staan. Dan kan slecht bereik worden veroorzaakt omdat je op hetzelfde kanaal wifi uitzendt. De router van je buren kunnen elkaar kruisen waardoor je snelheid wordt beïnvloedt. Zet je wifi daarom op het juiste kanaal en kijk op welk kanaal je de snelste verbinding hebt. Lees hier hoe je wifi verbetert.

Daarom garanderen internetproviders nooit de snelheid die ze aanbieden bij wifi maar alleen bij een kabelverbinding. Heb je bijvoorbeeld 50 mbit/s en je maakt gebruik van wifi, dan kan het zomaar zijn dat je maar 25 mbit/s doorgestuurd krijgt.

Ga je online gamen dan wordt altijd aangeraden om een kabel te trekken naar je laptop of pc zodat je ongestoord kunt gamen. Online games vragen vaak een sterke verbinding en is het meest ideaal als je een internetabonnement hebt van minimaal 100mbit/s. 4K tv kijken vraagt ook om een sterke verbinding, ook dit doe je het liefst via een kabel, maar dit is niet noodzakelijk. Dit is ook weer afhankelijk van het aantal mbit/s die je ontvangt.

Op speedtest.net kun je een test uitvoeren om te kijken hoe snel je verbinding is. Naast speedtest kun je ook op t-mobile je snelheid testen

Wat is een goede internetsnelheid?

Zoals eerder besproken is een goede internetsnelheid afhankelijk van meerdere factoren. Als je de bovenstaande snelheden hebt gelezen dan kun je voor jezelf invullen welk internetsnelheid het beste bij jouw situatie past. Een goede downloadsnelheid begint vanaf 25Mbit/s en een upload-snelheid vanaf 20 Mbit/s is een goede uitgangspunt. Bij online gamen zal dit wat hoger liggen, namelijk 30 Mbit/s. Niet alleen een goede snelheid is belangrijk, ook een stabiele verbinding is belangrijk.