Site icon Overstappenvanprovider.nl

Overstappen Glasvezel

overstappen glasvezel

overstappen glasvezel informatie pagina

Overstappen op Glasvezel?

Je houdt van snel en wilt het snelst en het meest stabiele internet van dit moment. Dan is overstappen naar glasvezel de slimste keuze. Glasvezel is de laatste jaren steeds meer in opmars. Niet zo raar, want dit is het snelste internet die er op dit moment is.

Overstappenvanprovider.nl legt je graag uit wat glasvezel is, en of het geschikt is op jouw adres, zodat je direct kunt overstappen naar glasvezel. Begin met Glasvezel internet vergelijken

Met onze glasvezel vergelijker zie je direct wat er mogelijk is, en welk abonnement het best bij je past.

Glasvezel vergelijken

Als je nog geen gebruik maakt van het glasvezelnetwerk, dan heb je op dit moment waarschijnlijk een te lage internetverbinding. Alhoewel je prima uit de voeten komt met DSL, is het voor veel situaties minder geschikt.

Wij consumenten vragen steeds meer van het internet. Streamen, tv kijken, vergaderen, gamen, en dat het liefst tegelijkertijd. Een stabiele verbinding is dan zeker geen overbodige luxe. Overstappen naar glasvezel is dan een slimme keuze. Vul de internet vergelijker in en  Doe direct de glasvezel check.

Wat is Glasvezel?

De naam zegt het al, Glasvezel. Dit zijn kabels die gemaakt zijn van hele dunne glazen vezels. Het internet loopt vanuit deze kabels naar jouw computer of telefoon.

Laserlicht dat wordt aangestuurd door haarfijne draadjes i.pv. elektriciteit, hierdoor kan informatie snel en betrouwbaar worden verzonden en ontvangen. Dit resulteert in een super snelle glasvezel internetverbinding. Als je je afvraagt of glasvezel beter is dan adsl, dan is het antwoord; ja.

Waarom Glasvezel?

Glasvezel heeft meer voordelen dan nadelen, toch zijn er een aantal nadelen. Bekijk wat van toepassing is op jouw situatie.

Voordelen glasvezel:

  • Betrouwbaar, stabiel, geen last van haperend beeld
  • Met meerdere tegelijkertijd
  • kunnen internet zonder verlies van kwaliteit
  • Glasvezel is duurzaam
  • Vrije keuze in internetaanbieders
  • De prijs is hetzelfde als DSL ( meer voordelen glasvezel)

Nadelen Glasvezel:

  • Glasvezel is niet op elk adres beschikbaar, wel wordt dit de komende jaren steeds meer
  • Soms is een glasvezelverbinding duurder, afhankelijk van je wensen
  • Er ook zijn providers die geen glasvezel aanbieden.

Hoe snel is internetten op Glasvezel?

Als je wilt veranderen van provider omdat je op glasvezel wilt overstappen dan is het handig te weten wat de snelheden zijn. Glasvezelverbinding biedt naast razendsnel internet ook stabiliteit van internet aan. Je hebt glasvezelpakketten vanaf 50mb tot wel 1000 mbit/s. Onbeperkt streamen met het hele gezin zonder haperingen. Op onze kennisbank kun je kijken welke internetsnelheid je nodig hebt

Hoe zit het met de aanleg van glasvezel?

Kpn-netwerk en T-mobile  zijn de grootste aanbieders van Glasvezel. Dit betekent niet dat alleen kpn en t-mobile glasvezel aanbieden. Middels contracten nemen andere aanbieders ook glasvezel af van deze internetaanbieders.

Zo is de markt vrij en kan je zelf bepalen naar welke internetprovider je wilt overstappen. Op OpenDutchFiber.nl vind je alle laatste nieuwtjes omtrent glasvezel.

Welke internet aanbieders bieden glasvezel aan?

Verschillende glasvezel aanbieders maken gebruik van het supersnelle netwerk. De volgende internetproviders bieden glasvezel aan:

Overstappen Glasvezel:

KPN Thuis

YouFone
T-mobile Thuis

Delta Fiber
Budget Alles-in-1

Online.nl

Solcon

Glasvezel postcodecheck

Als je wilt weten of er glasvezel op jouw adres mogelijk is, dan is de glasvezel postcodecheck de manier om er achter te komen. Je ziet niet alleen of glasvezelverbinding mogelijk is, maar je ziet direct welke snelheden er mogelijk zijn, wat de prijsverschillen tussen providers zijn én kun je direct overstappen op Glasvezel.

Meerdere keuzes?

Maar als je meerdere keuzes hebt tussen providers, welke kies je dan? Dat hangt uiteraard af van je situatie, wat voor jou belangrijk is. De kwaliteit van glasvezel is niet de reden waarop je jouw keuze zou moeten baseren, omdat deze overal gelijk is.

Veel mensen stappen over omdat ze bijvoorbeeld een cadeau bij overstappen krijgen. Kpn en T-mobile zijn twee internetproviders die regelmatig toffe acties hebben.

Het goedkoopste glasvezel abonnement

Omdat verschillende internetproviders gebruik maken van open netwerken, biedt iedereen verschillende prijzen aan. Deze prijzen veranderen van moment tot moment en jaarlijks op 1 juli veranderen internetproviders hun prijzen.

Vanwege de open netwerken geven providers elkaar de kans om met elkaar te concurreren. De ene provider biedt een 6 maandelijkse korting aan, de andere geeft een cadeau weg. Zoals kpn, die regelmatig een gratis tv cadeau doet bij overstappen.

Glasvezel internet en TV

Heb jij geen vaste telefoon? Sluit dan een glasvezel internet en tv abonnement af. Hierdoor bespaar je maandelijks en is het zonde om voor iets te betalen waar je geen gebruik van maakt. Doe de internet en tv vergelijker voor de beste aanbiedingen.

Nog een extra filmpje over wat glasvezel precies inhoudt:

Heeft deze pagina je geholpen?
JaNee
Exit mobile version