7 Tips bij Internet Vergelijken van Providers

7 tips bij Internet Vergelijken

Op deze pagina vind je 7 Tips bij Internet vergelijken van diverse internet providers. Steeds meer mensen vergelijken online of ze goedkoper internet kunnen krijgen. 

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder internet en tv. Voor zoveel doodnormale dagelijkse handelingen zijn we ervan afhankelijk. Of het nu gaat om je bankzaken, het bestellen van die gave nieuwe sneakers of even een snel berichtje sturen naar je collega!

7 tips bij internet vergelijken

Prijsbesparing

Maar, Nederlanders als we zijn willen we natuurlijk wel waar voor ons geld.” Oftewel, we willen de best mogelijke internetverbinding voor een zo laag mogelijke prijs. Logisch dus, dat je bij het afsluiten van een nieuw internetabonnement het aanbod goed wilt checken en de verschillende aanbieders met elkaar wilt vergelijken.

Om je keuze wat makkelijker te maken, hebben wij 7 tips voor je op een rijtje gezet die jou gaan helpen de beste internetaanbieder te kiezen. Sinds kort kun je bij ons Internet Vergelijken

internet vergelijken tips

We beginnen met tip nummer 1:

 1. Win advies in bij vrienden en familie
  Het klinkt misschien logisch, maar vraag eens in je eigen netwerk welke internetprovider mensen hebben en of ze daar tevreden mee zijn. Vraag dit het liefst aan personen die bij jou in de buurt wonen. Waarom? De ontvangst van een provider kan verschillen per regio van Nederland. De ontvangst en verbinding van een specifieke internetaanbieder kan in bijvoorbeeld Zuid-Holland veel beter zijn dan in Zeeland. Iets om rekening mee te houden dus.
 2. Ga voor glasvezelverbinding als het kan
  Een internetverbinding via glasvezel heeft veel voordelen ten opzichte van een traditionele verbinding. Internet via glasvezel is een stuk sneller en stabieler. Ook wel iets duurder vaak, maar het is het extra geld zeker waard. Dus heb je de mogelijkheid om op de plek waar je woont gebruik te maken van glasvezel (dat kan namelijk nog niet overal), ga dan voor een provider die dat aanbiedt. via onze postcodecheck kun je kijken of glasvezel op jouw adres beschikbaar is. Direct Glasvezel Internet Vergelijken
 3. Val niet te makkelijk voor een actieprijs
  Er wordt door internetaanbieders vaak gestunt met prijzen voor een nieuw abonnement. Niet zelden worden er acties gelanceerd met lage instapprijzen waardoor de consument denkt dat die lage prijs ook altijd zo laag blijft. Soms is dat zeker zo, maar check voor de zekerheid even of de lage prijs voor jouw begeerde internetabonnement na de eerste maand(en) ook zo laag blijft of dat hij daarna automatisch omhoog gaat. Je kunt ook overstappen met een cadeau
 4. Hoe handig ben je?
  Het afsluiten van een nieuw internetabonnement betekent ook het installeren van een nieuw modem. In veruit de meeste gevallen is dat voor de gemiddelde consument geen hogere wiskunde. Ben je nou niet zo handig of een beetje onzeker over jouw installatie skills, check dan of de aanbieder die jij op het oog hebt ook ondersteuning aanbiedt bij het installeren. Wel zo handig en je weet dan tenminste zeker dat je snel weer “in de lucht” bent.
 5. Zelf je oude abonnement stopzetten?
  Een handeling waarmee veel internetaanbieders je over de streep proberen te trekken om met hen in zee te gaan, is door je te garanderen dat zij je oude abonnement voor je opzeggen. Dit doen ze met coin overstapservice . Toegegeven, dat scheelt een hoop administratieve rompslomp en is wel zo makkelijk. Bij andere aanbieders moet je dit zelf doen. Check dus even wat in jouw geval de bedoeling is. Je wilt natuurlijk niet dat je oude abonnement stilzwijgend doorloopt en jij met dubbele kosten zit.
 6. Is het alleen een internetabonnement?
  Als je als consument een nieuw internetpakket aanschaft dan zit daar vaak ook vaste telefonie en een tv-pakket bij, Ook wel Alles-in-1 genoemd. Als dat is waar je naar op zoekt was is dat natuurlijk prima, maar wil je echt alleen internet, verzeker je zelf er dan van dat je niet per ongeluk ook vaste telefonie en een tv-pakket bij de aanbieder afneemt als je daar niet op zit te wachten. Zonde van je geld!
 7. Voordeel voor een vaste klant
  Overweeg bij het afsluiten van een nieuw internetabonnement of je echt wilt overstappen of dat je niet toch een ander abonnement wilt afsluiten bij je huidige aanbieder. Vaak is het namelijk zo dat bestaande klanten een extra goed aanbod voor een nieuw abonnement kunnen krijgen. Korting wordt ook vaak gegeven. Door die korting wordt het afsluiten van een nieuw contract bij je huidige aanbieder wellicht toch ineens interessant.

hoe werkt internet vergelijken

Kies de beste internetaanbieder voor jou via onze internet vergelijker

Nu je deze 7 tips hebt gelezen ben je klaar om echt te gaan vergelijken! Start direct met Internet Vergelijken en bespaar direct op je maandlasten. Met onze internet-vergelijker worden op een heel duidelijke- en overzichtelijke manier jouw mogelijk nieuwe aanbieders naast elkaar gezet. Wel zo makkelijk! 

Glasvezel Vergelijken

Wij hebben diverse vergelijkers op onze website. Zo kun je specifiek vergelijken. Begin met Glasvezel Vergelijken

Op onze kennisbank delen we ook veel informatie over Internet.  welke provider kan ik kiezen als consument.

Of misschien wil je wel weten welke internetsnelheid heb ik nodig als consument

Please follow and like us:
Heeft deze pagina je geholpen?
JaNee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *