Internet Regelen bij Verhuizen: Wat te doen met je internet abonnement

Internet Regelen bij Verhuizen. 

Leuk! Je gaat dus verhuizen? Dat wordt een hectische maar spannende tijd. Veel dingen moeten worden geregeld en aan alles moet worden gedacht. Zo ook aan je internetabonnement. Want hoe werkt het nou precies als je jouw internet wilt verhuizen? Internet aanvragen voor je nieuwe woning kan op verschillende manieren. 

Op deze pagina lees je wat de mogelijkheden zijn en welke stappen nodig zijn om je internet te verhuizen. Je wilt immer niet zonder internet komen te zitten of dubbel te betalen. Start hier met Internet Vergelijken voor je nieuwe woning.

tips bij internet verhuizen

Internet Verhuizen

Om maar gelijk met de deur in je ‘nieuwe huis’ te vallen is het wel mogelijk om je internet-pakket over te zetten naar je nieuwe woning. Je kunt je internetprovider opbellen of online aangeven dat je gaat verhuizen. Maar dit is geen slimme keuze omdat je dan geen gebruik kunt maken van een kortingsactie. Als je een verhuizing aanvraagt bij je huidige provider dan zetten ze je huidige abonnement over.

dozen uitpakken bij internet verhuizen nieuwe woning

Internet Abonnement opzeggen bij Verhuizen

Als je een lopend contract hebt dan mag het contract tussentijds ontbonden worden als je gaat verhuizen. Tenzij je huidige provider een gelijkwaardig pakket kan aanbieden op je nieuwe adres. Dan moet je huidige pakket overgezet worden. Je mag het contract opzeggen als de provider geen internet aanbiedt op je nieuwe woning. Ook als ze niet de snelheden kunnen aanbieden die je op dit moment hebt. Alleen als je een gelijkwaardig pakket hebt. Met de postcodecheck zie je de pakket-mogelijkheden.

Tip: Als je een nieuw abonnement aanvraagt, kun je gebruik maken van een cadeau bij een nieuw abonnement of een leuke welkomstkorting van bijvoorbeeld 6 maanden. Blog: Internet abonnement met cadeau

how to uitleg internet verhuizen

Wat te doen bij Internet Verhuizen?

Stap 1: Internet Opzeggen

Zolang je nog in je oude woning bent is het handig om je internetabonnement op te zeggen op de dag dat je daadwerkelijk verhuisd. Je kunt dit aangeven tijdens het opzeggen van je internet-pakket, voor de zekerheid kun je hem altijd iets langer aanhouden. Als je provider een gelijkwaardig pakket aan kan bieden, dien je jouw internet-pakket mee te nemen.

Stap 2: Internet Vergelijken

Start met internet aanvragen bij de provider van jou keuze. Met onze internet vergelijker zie je niet alleen wat er op je nieuwe adres mogelijk is maar ook welke aanbiedingen er op dit moment zijn. Zo pak je altijd de beste deal. Start met Internet Vergelijken.

Stap 3: Internet Aanvragen

Geef de startdatum van je nieuwe abonnement op bij je nieuwe provider. Dit doe je tijdens de online aanvraag van jouw gekozen abonnement. Je krijgt ook de optie om te kiezen voor de overstapservice. Doe dit niet. Het is namelijk niet mogelijk om gebruik te maken van de overstapservice als je van woning veranderd. Om niet met dubbele kosten te zitten als je internet gaat aanvragen probeer je zo exact mogelijk de abonnementen te laten overvloeien.

Stap 4. Internet Aansluiten

Nadat je alle verhuisdozen hebt uitgepakt komt postNL langs met je nieuwe modem. Heb je een DSL pakket dan is het Plug en Play en heb je direct internet. Bij Glasvezel sturen ze een monteur mee die de internetverbinding voor jou in orde maakt.

 

Checklist voor verhuizen video uitleg met tips als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning.

 

 

Please follow and like us:
Heeft deze pagina je geholpen?
JaNee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *